Cort remodelarà la plaça de Sant Jordi després d'un procés participatiuCort remodelarà la plaça de Sant Jordi després d'un procés participatiu
El regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, amb arquitectes i responsables del projecte (N.T.)

L'Ajuntament de Palma invertirà 450.000 euros en un projecte quer pretén eliminar els problemes de tràfic rodat, accessibilitat i aprofitament de l'espai

Cort remodelarà la plaça de Sant Jordi després d'un procés participatiu

L'Ajuntament de Palma invertirà 450.000 euros en un projecte quer pretén eliminar els problemes de tràfic rodat, accessibilitat i aprofitament de l'espai

Cort remodelarà la plaça de Sant Jordi després d'un procés participatiu

El regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, amb arquitectes i responsables del projecte (N.T.)

  • NEUS TUR (Palma)

  • | 26 de juny, 2018 - 14:29

La plaça del Bisbe Planas de la barriada llongueta de Sant Jordi serà remodelada després d'un procés participatiu amb el veïnat. L'Ajuntament de Palma invertirà 450.000 euros en un projecte, les obres del qual començaran "durant el primer trimestre del 2019", segons ha explicat aquest dimarts en roda de premsa el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila. 

El projecte de remodelació guanyador ha correspost a la UTE formada pels arquitectes Antoni Mayol, Martí Lucena, Antonio Pérez Villegas, Guillem Tomàs i Llucia Cabot; que han rebut un premi de 20.000 euros. El termini màxim per a l'execució de les obres serà de dos mesos.

Un procés participatiu amb el veïnat

El projecte de millora de la plaça urbana és una de les demandes veïnals històriques de Sant Jordi i s'ha realitzat després d'un procés participatiu amb el veïnat de la barriada que ha constat de tres fases, segons han explicat responsables del consistori,ique es va iniciar amb una primera pluja d'idees en el que van sorgir tres demandes principals: fer la plaça més verda i amable (amb la incoporació d'arbrat i espais d'ombra), fer la plaça prou diàfana per a poder-hi realitzar activitats i pacificar el trànsit i fer-la accessible per als vianants.

La presentació de l'esborrany de modificació de l'arquitecte municipal i l'aprovació per part del veïnat han estat les dues altres fases del procés participatiu.

Accessibilitat i aprofitament de l'espai

Segons els responsables del projecte, amb la remodelació de l'espai es donarà compliment a les demandes veïnals: es suavitzaran els desnivells existents, s'impedirà l'accés de vehicles que no siguin propietat dels residents i s'adequarà l'accés a l'escola pública Guillem Forteza, ubicada a la mateixa plaça.

La sembra d'arbres plataners per dotar d'ombra l'espai, la col·locació de noves rajoles a tota la plaça i la millora de l'aprofitament d'algunes àrees per a poder desenvolupar activitats i mercats; són algunes de les modificacions que es realitzaran, segons ha explicat Llucia Cabot, arquitecte de la UTE guanyadora.

La plaça del Bisbe Planas és el punt més significatiu de Sant Jordi, i en ella es duen a terme múltiples activitats com mercats, la Fira del Caragol o les festes d'estiu de la barriada. 


Si podeu llegir aquesta informació és perquè hi ha moltes persones que s’han fet subscriptores i d’altres que també són sòcies de la cooperativa Diari Jornada.

Si volem fer informació lliure, deslligada dels grans poders polítics i econòmics, amb una publicitat que passi el nostre codi ètic i sense continguts patrocinats, necessitem ser més. Necessitem que et sumis al projecte per poder explicar l’actualitat diària des de Barcelona, Palma i València amb rigor, honestedat, des de les esquerres i el feminisme i en català.

No t’ho pensis més: fes la teva subscripció i/o la teva aportació com a sòcia cooperativista.

Ens venem només a tu